Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή μηλόπιτας!

 


 Τώρα που είναι η εποχή των μήλων κάνω συχνά μηλόπιτα, η αλήθεια είναι οτι αν δεν ήταν τόσο εύκολη η συγκεκριμένη συνταγή δεν θα έκανα ποτέ γιατί και η μηλόπιτα σαν γλυκό δεν είναι απο τα αγαπημένα μου,αλλά αυτή "τα σπάει"!

Υλικά λοιπόν:
  • 5-6 μήλα μεγάλα
  • 4 αυγά
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 3 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού σπορέλαιο(εγώ βάζω καλαμποκέλαιο)
  • 2 βανίλιες
  • 1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε ένα μπωλ τα μήλα σε κύβους και τα πασπαλίζουμε με την κανέλλα και το γαρύφαλλο.
Σε ένα άλλο μπωλ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός απο το μπεικιν παουντερ

Και τα ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι το μίγμα να ομοιογενοποιηθεί.
Έπειτα ρίχνουμε το μπεικιν παουντερ και το ανακατεύουμε με ένα πιρούνι


Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα κυβάκια μήλου και τα ανακατεύουμε.

Τέλος βάζουμε το μίγμα σε ένα βουτυρομένο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο(στο πάνω-κάτω) στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

Καλή μας όρεξη!
Με αγάπη Χρυσαυγή